Etkinlik Arşivi

Yılın Gastronomi Kitabı Ödülü

15 Nisan 2022

İletişim Bilimleri Doktora Programı mezunlarımızdan Aynülhayat Uybadın, İletişim Fakültesi emekli öğretim üyemiz Prof. Dr. Suavi Aydın ve Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr. Evren Sertalp'in katkılarıyla hazırlanan "Topraktan Sofraya Sakarya Mutfağı/Bir Yemek Antropolojisi" kitabı 2021 Yılı Dünya Gazetesi Yılın Gastronomi Kitabı ödülüne layık görüldü.

Geçmiş dönemlerden bugüne zengin mutfak kültürü ve insan mozaiğini barındıran Sakarya mutfağını bilimsel temellere dayanan bir çalışmayla anlatması nedeniyle Dünya Gazetesi 2021 Yılı Yılın Gastronomi Kitabı ödülü Kübra Sultan Yüzüncüyıl, Aynülhayat Uybadın, Arif Bilgin, Suavi Aydın ve Evren Sertalp tarafından hazırlanan ve Yapı Kredi Yayınları tarafından basılan Topraktan Sofraya Sakarya Mutfağı/Bir Yemek Antropolojisi kitabına verildi.

Hocalarımızı ve arkadaşlarımızı kutluyoruz.

HABER BAĞLANTISI

Yeni Kitaplar
Çevrimiçi Yayınlar (RSS)